mtnkld15.jpg

Alexander Zwart, wie is dat eigenlijk?

Na ooit te zijn begonnen met de studie Audiovisuele Vormgeving aan de Willem de Kooning academie, bedacht ik na drie jaar dat het helemaal anders moest. En dus begon ik van voor af aan op de Rietveld academie, richting Beeld en Taal (ik leg het zelf altijd maar uit als 'beeldende kunst en schrijven'). 

Al tijdens mijn studie begon ik te werken bij een voornamelijk online georiënteerd reclamebureau in Amsterdam. Daarnaast heb ik altijd bewust tijd vrijgehouden om filmrecensies te schrijven en om zo veel mogelijk filmfestivals te bezoeken.

Momenteel werk ik enerzijds als freelance copywriter/ bedenker van concepten (voornamelijk online, film en tv) en anderzijds als programmeur en (film)journalist. Ik ben ook oprichter en creatief directeur van CineMeow: een reeks rondzwervende film events met alleen films over katten, waarvan de eerste plaatsvond in een uitverkocht Eye. Verder bak ik graag taarten, hou ik van geestdodende tv programma's en ben ik gewoon toe te voegen op linkedin.

Ik heb gepubliceerd in en/of gewerkt voor onder andere:

Stedelijk Museum Amsterdam, De Wereld Draait Door, Nederlands Film Festival, Ministerie van Economische Zaken, Film1, Het Spoorwegmuseum, International Film Festival Rotterdam, Wereld Natuur Fonds, Vice Magazine, Cinema Oostereiland, TomTom, Mercedes-Benz, ING, De Filmkrant, Gerrit Rietveld Academie, Theater Instituut Nederland, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Telegraaf Media Groep, Filosofie Magazine, SNP Natuurreizen, Kunstbeeld, New Scientist, Willem de Kooning Academie etc.